--- ---

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 03 augustus 2018

Markt in afwachting Amerikaans banenrapport.

 De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd vlak.

De handelsdag staat vrijdag volledig in het teken van het Amerikaans banenrapport. Vooraf geraadpleegde economen rekenen op een stijging van het aantal banen in de Verenigde Staten van 215.000. Wat volgens marktanalisten echter veel belangrijker is is de vraag of bedrijven werknemers meer betalen vanwege de krappe arbeidsmarkt, een uitkomst die hogere inflatie en rentetarieven zou kunnen veroorzaken.

Donderdag sloot Wall Street overwegend hoger, nadat zorgen over de hernieuwde escalatie van de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China naar de achtergrond schoven door het wapenfeit dat Apple als eerste bedrijf ooit een marktkapitalisatie van 1 biljoen dollar realiseerde.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten naast het Amerikaans banenrapport nog drie publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen er handelsdata, gevolgd door de inkoopmanagersindexen voor de dienstensector in juli, gemeten door achtereenvolgens Markit Economics en ISM.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 68,76 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1575. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1588 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1585 op de borden.

Bedrijfsnieuws

GoPro kan vrijdag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de fabrikant van compacte videocamera's donderdag nabeurs meevallende halfjaarcijfers rapporteerde, hoewel het concern dieper in de rode cijfers dook. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,3 procent hoger.

Apple noteerde voorbeurs 0,3 procent lager, waarmee het concern onder de 207,04 dollar per aandeel is gezakt, het niveau waarop het bedrijf een marktkapitalisatie heeft van 1 biljoen dollar. Donderdag bereikte het concern voor het eerst in zijn geschiedenis dit niveau.

Kraft Heinz komt voorbeurs met kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde in aanloop naar de publicatie 0,3 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,5 procent hoger op 2.827,22 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 25.326,16 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,2 procent tot 7.802,69 punten.

Geef een reactie