--- ---

Flinke verbetering bedrijfsresultaat RoodMicrotec

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 02 augustus 2018

Nettoresultaat weer positief.

 RoodMicrotec heeft in de eerste helft van 2018 zijn bedrijfsresultaat flink kunnen verbeteren. Dit maakte de toeleverancier van halfgeleiders en geavanceerde microchips donderdag voorbeurs bekend.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op 913.00 euro, tegenover 534.000 euro in dezelfde periode vorig jaar.

De EBIT steeg op jaarbasis van 44.000 naar 398.000 euro afgelopen kwartaal. Het nettoresultaat kwam uit op 276.000 euro, tegenover een verlies van 85.000 in dezelfde periode vorig jaar.

De omzet van 6,8 miljoen euro was geen verrassing meer, nadat Rood enkele weken terug al met omzetcijfers kwam. De brutomarge kwam opnieuw uit 83 procent. De omzetstijging van 17 procent was met name te danken aan Test Operations and Supply Chain Management.

"Wij zijn blij met de prestaties tot dusver en trots dat wij over het eerste halfjaar 2018 een positief nettoresultaat kunnen bekendmaken. Het toont aan dat RoodMicrotecs strategie en de betrokkenheid van onze werknemers de toekomstige groei van de onderneming blijven aanjagen", zei Martin Sallenhag, CEO van RoodMicrotec, in een begeleidend persbericht.

RoodMicrotec meldde eerder al dat de omzet in de komende paar jaar zal blijven groeien en voorziet een omzet in 2020 van circa 18 miljoen euro. De resultaten zullen vermoedelijk blijven verbeteren en elk jaar worden positieve nettoresultaten verwacht.

Het aandeel RoodMicrotec steeg woensdag 6,1 procent naar 0,33 euro.

Geef een reactie