--- ---

Basic-Fit mikt op 200 clubs in Nederland en Belgie

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 02 augustus 2018

Toename van enkele tientallen clubs.

 Basic-Fit stelt dat er nog genoeg ruimte is om nieuwe clubs te openen in Nederland en België en wil op termijn in elk van deze twee landen tweehonderd clubs operationeel hebben. Dit zei CEO René Moos van Basic-Fit donderdag in gesprek met ABM Financial News.

Basic-Fit stelde bezig te zijn aan de consolidatie van zijn marktpositie in Nederland en België, wat gepaard kan gaan met de opening van meer clubs. Daarmee hoopt de uitbater van fitnessclubs verder te profiteren van een operationele leverage.

Op de vraag hoeveel clubs er nog bij kunnen in Nederland en België, antwoordde Moos te mikken op enkele tientallen. De CEO voorziet dat er ruimte is voor in totaal tweehonderd clubs, zowel in Nederland als in België. Aan het einde van het tweede kwartaal van 2018 had Basic-Fit nog 154 clubs open in Nederland en 168 clubs in België. Op kwartaalbasis betekende dit per land een toename van slechts 1 club.

Basic-Fit opende in het afgelopen halfjaar vooral in de tweede kwartaal veel nieuwe clubs. Moos verwacht dat dit voor de tweede helft van 2018 niet het geval zal zijn. "De opening van het aantal nieuwe clubs zal geleidelijker verlopen en dat is gunstig", aldus de topman.

De uitbater van fitnessclubs mikt op de opening van 100 nieuwe clubs in 2018 en stelde donderdag daarmee op schema te liggen.

Volgens Basic-Fit staan er nog driehonderd clubs in de pijplijn. Daarvan worden 29 clubs gebouwd en zijn er voor 58 clubs een contract ondertekend. Voor meer dan 200 clubs wordt onderzoek gedaan.

Het aandeel Basic-Fit koerste donderdagochtend 3,1 procent hoger op 28,65 euro.

Geef een reactie