--- ---

Hogere winst en omzet voor Hunter Douglas

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 01 augustus 2018

Producent van raambekleding en bouwproducten voorziet aanhoudende groei Europa, VS en Azië.

 Hunter Douglas heeft in de eerste zes maanden van 2018 een hogere omzet en bedrijfsresultaat geboekt. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de halfjaarcijfers van de producent van raambekleding en bouwproducten.

Hunter Douglas boekte in de eerste helft van 2018 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 211,7 miljoen dollar, in vergelijking met 175,8 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De operationele winst steeg van 127,4 miljoen dollar naar 161,0 miljoen dollar.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 122,7 miljoen dollar, tegenover 99,5 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet steeg van 1,5 miljard dollar in de eerste zes maanden van 2017 naar 1,8 miljard dollar het afgelopen halfjaar, wat een stijging markeert van 18,5 procent. De stijging is met name het resultaat van een volumegroei van 4,9 procent, 3,7 procent aan positieve wisselkoerseffecten en een bijdrage uit overnames van 9,9 procent.

Noord-Amerika was goed voor 47 procent van de omzet, terwijl Europa 41 procent van de omzet genereerde, terwijl Azië, Latijns-Amerika en Australië respectievelijk 5, 4 en 3 procent van omzet genereerden. In alle regio's stegen de volumes.

De operationele kasstroom bedroeg het afgelopen halfjaar 68 miljoen dollar, tegenover 19 miljoen dollar in de eerste helft van 2017. Het eigen vermogen bedroeg ultimo juni dit jaar 1.380 miljoen dollar, tegenover 1.385 miljoen dollar eind 2017.

Outlook

In Europa, de Verenigde Staten en Azië voorziet de producent van raambekleding en bouwproducten een aanhoudende groei, terwijl in Latijns-Amerika een verbetering van het economisch klimaat wordt voorzien.

Het aandeel Hunter Douglas sloot dinsdag op een groen Damrak 0,6 procent hoger op 65,80 euro.

Geef een reactie