--- ---

Beursblik: NIBC verlaagt advies ASML

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 31 juli 2018

Van Kopen naar Accumuleren.

 NIBC heeft het advies voor het aandeel ASML verlaagd van Kopen naar Accumuleren met handhaving van het koersdoel van 200,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een analyse van NIBC naar aanleiding van de cijfers over het tweede kwartaal.

Analisten van NIBC vonden de kwartaalcijfers goed, maar deze waren ook conform de verwachting van NIBC. Met licht opwaarts bijgestelde taxaties zien zij weinig ruimte om het koersdoel mee te laten stijgen, maar er was wel reden voor een verlaging van het advies.

NIBC is van mening dat het orderboek met 31 systemen een helder perspectief biedt voor de ontwikkelingen rondom EUV. De productiecapaciteit voor dit jaar ligt op 20 systemen en voor 2019 op 30 systemen. NIBC vindt dit positief.

NIBC stelt wel dat een versnelling in EUV meer toepassingen oplevert dan aanvankelijk verwacht. De marktvorsers wijzen op de zogeheten Capital Markets Day van 8 november die mogelijk de eerstvolgende impuls kan zijn.

Het aandeel ASML noteerde dinsdagochtend op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 184,35 euro.

Geef een reactie