--- ---

Apple overtreft verwachtingen

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 31 juli 2018

Beste derde kwartaal ooit volgens Cook.

 Apple heeft in het afgelopen kwartaal de verwachtingen van analisten overtroffen. Het techbedrijf publiceerde dinsdag nabeurs de kwartaalresultaten.

De winst per aandeel kwam uit 2,34 dollar. De consensus van analisten lag volgens FactSet op 2,16 dollar.

In het afgelopen derde kwartaal van het gebroken boekjaar boekte Apple een omzet van 53,3 miljard dollar, 17 procent meer dan een jaar eerder. De consensus van analisten was 52,3 miljard dollar.

De gemiddelde prijs per Iphone kwam uit op 724 dollar, hoger dan de verwachtingen van analisten. De verkopen kwamen wel wat lager uit dan voorzien.

Er gingen 41,3 miljoen iPhones over de toonbank. Er werden verder nog 4,7 miljoen iPads verkocht en 5,3 miljoen Mac’s.

“Het is het beste derde kwartaal ooit”, zei Tim Cook, topman van Apple, in een toelichting. Daarbij wist Apple voor het vierde kwartaal op rij een dubbelcijferige omzetgroei te realiseren.

De CEO denkt dat de omzet dit lopende kwartaal tussen 60 miljard en 62 miljard dollar zal uitkomen met een brutomarge van 38 tot 38,5 procent. Daarmee is de omzetverwachting flink hoger dan de 59,5 miljard dollar waarop analisten rekenden.

Aandeelhouders kunnen een dividend in contanten van 0,73 dollar per aandeel tegemoet zien.

Het aandeel Apple steeg in de elektronische handel nabeurs 3,3 procent, nadat er in de reguliere handel een kleine plus was geboekt.

Geef een reactie