--- ---

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 27 juli 2018

Vervolg van kwartaalcijferseizoen.

 

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd rond de slotstanden van donderdag.

De techaandelen stonden donderdag onder druk, vanwege teleurstellende resultaten van de socialnetwerksite Facebook. Ook donderdag kreeg de markt een reeks kwartaalresultaten te verwerken. Daarnaast werd opgelucht gereageerd op het nieuws dat de ontmoeting tussen Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Amerikaanse president Donald Trump woensdag resulteerde in een handelsakkoord, waarbij werd overeengekomen in de richting te werken van "nultarieven" en "nulsubsidies" op industriële goederen, met uitzondering van de autosector.

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag gemengd. De S&P index en de Nasdaq sloten lager, terwijl de Dow Jones hoger sloot.

In Azië eindigden de beurzen vanochtend licht hoger.

Vanmiddag komen cijfers over het Amerikaanse BBP en het consumentenvertrouwen naar buiten.

De olieprijzen koersten lager. Een september-future West Texas Intermediate stond 0,4 procent lager op 69,38 dollar, terwijl een september-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 74,31 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1624. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1682 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Vanmiddag publiceren Merck, Twitter, Chevron en Exxon Mobil de kwartaalresultaten.

Facebook zag in het tweede kwartaal de winst en omzet toenemen maar toch stelden de resultaten de markt teleur. Het medium zag het aantal maandelijks actieve gebruikers het afgelopen kwartaal toenemen met 11 procent tot 2,23 miljard, minder dan analisten hadden verwacht. Het aandeel verloor bijna 20,0 procent. De daling markeerde de sterkste daling in marktwaarde op dagbasis ooit voor een Amerikaans bedrijf. In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Facebook 1,5 procent hoger.

De overige social mediabedrijven werden meegetrokken door de mineur bij Facebook. Twitter verloor ruim 3,0 procent en Snap daalde ruim circa 0,5 procent. Deze aandelen wisten voorbeurs deels te herstellen.

Intel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 6,6 procent lager, nadat de donderdag nabeurs bekendgemaakte outlook en omzet analisten tegenvielen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag gemengd gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent tot 2.837,41 punten, de Dow Jones index steeg 0,4 procent op 25.527,07 punten en de Nasdaq sloot 1,0 procent lager op 7.852,18 punten.

Geef een reactie