--- ---

Beursblik: flinke volumegroei voor Heineken

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 27 juli 2018

Ook hogere winst en omzet voorzien.

 Heineken heeft in het eerste halfjaar van 2018 de biervolumes zien stijgen. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

De analisten mikken voor de eerste zes maanden van dit jaar op een stijging van de geconsolideerde biervolumes van 110,9 miljoen hectoliter, tegenover 101,3 miljoen hectoliter in dezelfde periode vorig jaar. Dit zou overeenkomen met een volumegroei van 3,1 procent, waar er vorig jaar nog sprake was van een 2,6 procent groei. Het Amerikaanse continent droeg volgens de analisten het meest bij tot de volumegroei. In Europa bleef het biervolume vrijwel onveranderd.

Analist Wim Hoste van KBC Securities voorziet een nog hoger biervolume van 112,5 miljoen hectoliter. Dit zou een "degelijke" prestatie zijn volgens Hoste, die verwacht dat de volumes in vooral Europa aantrokken in het tweede kwartaal vanwege het goede weer.

Hoste verwacht een geconsolideerde operationele winst (BEIA) van 1.834 miljoen euro, tegenover 1.805 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De consensus ligt hier op 1.879 miljoen euro.

De autonome omzet komt volgens de consensus uit 10.826 miljoen euro. Hoste houdt het bij 10.672 miljoen euro en vorig jaar was dit nog 10.475 miljoen euro.

Hoste heeft een Accumulate advies voor Heineken met een koersdoel van 95,00 euro.

Heineken opent maandag voorbeurs de boeken over de afgelopen zes maanden. Het aandeel stond vrijdagochtend vrijwel onveranderd op 91,70 euro.

Geef een reactie