fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 26 juli 2018

Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel ING

 Credit Suisse heeft donderdag zijn koersdoel voor ING verlaagd van 13,20 naar 12,50 euro, maar handhaaft het advies Underperform, omdat de markt mogelijk nog te optimistisch is over de marge, fees en toekomstige dividenden.

Volgens analist Marcell Houben van Credit Suisse is het te vroeg is om positiever te worden over ING. Ten eerste wordt de margedruk onvoldoende onderkend in de markt. Ook zullen hogere fee-inkomsten, waar de bank op inzet, zelfs in het optimistische scenario slechts een beperkte bijdrage aan de winst leveren.

Daarbij is de bank niet erg gevoelig voor het voordeel van een stijgende rente, is het kapitaaloverschot beperkt en zijn analisten mogelijk te optimistisch over de dividenden.

Bij de huidige waarderingen lijken de drie Benelux-banken ING, ABN AMRO en KBC weinig opwaarts koerspotentieel te bieden, concludeert Houben. Zijn voorkeur blijft uitgaan naar ABN AMRO, vanwege de betere vooruitzichten voor kapitaalteruggave en omdat de kostenverlagingen positief kunnen verrassen. Bij ING houdt Credit Suisse juist rekening met tegenvallende rentebaten.

De adviezen en koersdoelen voor ABN AMRO en KBC blijven ongewijzigd, met respectievelijk Outperform en 29,00 euro en Neutraal en 71,00 euro.

Het aandeel ING noteerde donderdag 0,7 procent hoger op 12,89 euro, in een licht hogere AEX-index. Het aandeel ABN AMRO steeg 0,9 procent en KBC noteerde ongewijzigd.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak