--- ---

UPS boekt hogere winst en omzet

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 25 juli 2018

Binnenlandse segment stelt teleur.

 UPS heeft in het tweede kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. Dit bleek woensdag uit de resultaten van de Amerikaanse pakketbezorger.

"UPS boekt grote vooruitgang met zijn transformatie-initiatieven om de winstgevende groei en operationele hefboom te verbeteren", zei CEO David Abney.

UPS boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 1,48 miljard dollar, in vergelijking met 1,38 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst bedroeg 1,94 dollar per aandeel.

De omzet steeg met 9 procent, van 15,9 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2017 naar 17,5 miljard het afgelopen kwartaal.

Vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 1,93 per aandeel op een omzet van 17,3 miljard dollar. Van de bedrijfssegmenten presteerde het binnenlandse segment onder de verwachting, terwijl het internationale segment en het supply chain- en vrachtsegment de consensus overtroffen.

Outlook

UPS voorziet voor het hele boekjaar een aangepaste winst tussen 7,03 en 7,37 dollar per aandeel. De pakketbezorger verhoogde zijn vrije kasstrooom verwachting voor het hele boekjaar naar 5 miljard dollar. Het concern verwacht in 2018 voor 6,5 tot 7,0 miljard dollar te investeren.

Het aandeel UPS noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent lager.

Geef een reactie