--- ---

Gemengde resultaten Visa

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 25 juli 2018

Outlook herhaald.

 Visa heeft het afgelopen kwartaal gemengde resultaten behaald volgens de markt. De outlook werd ondertussen gehandhaafd, bleek woensdag nabeurs.

Visa heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst behaald van 2,3 miljard dollar. Dat was een jaar eerder 2,1 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel bedroeg 1,20 dollar, van 0,81 dollar een jaar eerder. Geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 1,09 dollar.

De omzet steeg van 4,6 miljard dollar vorig jaar naar 5,2 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op een omzet van 5,1 miljard dollar.

Een tegenvaller was de groei van het betaalvolume, met 11 procent op jaarbasis, waar analisten rekenden op een groei van 12,4 procent.

Outlook

Voor het gehele boekjaar handhaafde de creditcardmaatschappij zijn omzetverwachting van een lage dubbecijferige groei met een gunstig valuta-effect van ongeveer 1 procentpunt.

Het aandeel Visa noteerde in de elektronische handel nabeurs 0,6 procent hoger na in de reguliere handel 1,9 procent te zijn gestegen.

Geef een reactie