--- ---

Ford verlaagt outlook

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 25 juli 2018

Autobouwer voelt pijn handelsconflict.

 Ford Motor Company heeft de winst in het tweede kwartaal aardig zien slinken en verlaagt de outlook voor 2018. Dit meldde de Amerikaanse autoproducent woensdagavond.

In de verslagperiode resteerde onder de streep een 48 procent lagere nettowinst van 1,1 miljard dollar. De forse afname was te wijten aan de hogere grondstofkosten ten opzichte van een jaar eerder. Een groot deel van die stijging had te maken met Amerikaanse importtarieven op staal en aluminium, aldus Ford. Dat kan de autobouwer dit jaar zo'n 600 miljoen dollar minder winst opleveren.

De aangepaste winst van Ford kwam in het tweede kwartaal uit op 0,27 dollar per aandeel. Dat was onder de marktverwachting van 0,31 dollar. De omzet daalde met 2 procent op jaarbasis tot 38,9 miljard dollar.

Verlies in China

Ford kondigde verder een meerjarige hervormingsplan aan dat kan leiden tot 11 miljard aan extra lasten. Het bedrijf worstelt met name in China, waar de verkopen in de eerste zes maanden van 2018 met meer dan een kwart afnamen. Dat betekende een operationeel voor de Chinese activiteiten van 483 miljoen dollar, waar een jaar eerder nog een bescheiden winst van 23 miljoen dollar werd behaald. Ford wijt de zwakke resultaten aan een productportefeuille waar de rek uit is.

Het aandeel Ford verloor woensdag nabeurs ruim 4 procent. Dat kwam bovenop het verlies van een half procent in de reguliere handel.

Geef een reactie