--- ---

Facebook stelt teleur

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 25 juli 2018

Aandeel onderuit in nabeurshandel na tegenvallende omzetontwikkeling.

 Facebook heeft in het tweede kwartaal de winst en omzet zien toenemen maar toch stelden de resultaten de markt teleur. Dit bleek woensdagavond.

Het social media bedrijf lag de afgelopen maanden onder vuur door de privacy praktijken die het er op na houdt. Een datalek zorgde ervoor dat de gegevens van bijna 90 miljoen gebruikers bij het onderzoeksbureau Cambridge Analytica terecht kwamen en werden ingezet bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. CEO Mark Zuckerberg moest zich voor het Amerikaanse Congres en de Europese Commissie verantwoorden en beloofde beterschap. Zuckerberg herhaalde woensdag in een toelichting op de tweede kwartaalcijfers dat Facebook toegewijd is om de gegevens van zijn gebruikers te beschermen.

De nettowinst steeg van circa 3,9 miljard dollar een jaar eerder tot ruim 5,1 miljard dollar, of van 1,32 naar 1,74 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 9,3 miljard naar 13,2 miljard dollar. De advertentie inkomsten liepen daarbij met 42 procent op.

De cijfers gaven een gemengd beeld. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op 1,72 dollar winst per aandeel op een omzet van 13,36 miljard.

Het aantal dagelijks actieve gebruikers van Facebook steeg met 11 procent tot 1,47 miljard.

Het aandeel Facebook daalde in de nabeurshandel bijna 10 procent. In de reguliere handel won het aandeel 1,3 procent.

Geef een reactie