--- ---

Randstad heeft over het tweede kwartaal van 2018 meer omzet en een hoger onderliggend operationeel resultaat geboekt. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit het kwartaalbericht van de arbeidsbemiddelaar uit Diemen.

De omzet liep afgelopen op van 5.866 miljoen naar 6.022 miljoen euro. Op een autonome basis liep de omzet 5,0 procent op.

In Noord-Amerika steeg de omzet autonoom met 2,0 procent, In Frankrijk met 3,0 procent, in Nederland met 4,0 procent en in Duitsland met 6,0 procent.

Het onderliggende operationeel resultaat, vóór eenmalige kosten en integratiekosten, (EBITA) kwam op autonome basis 10,0 procent hoger uit dan over het tweede kwartaal 2017 op 283 miljoen euro. Analisten gingen hier uit van 276 miljoen euro. De bijbehorende marge kwam uit op 4,7 procent. De brutomarge bedroeg 19,8 procent.

De aangepaste nettowinst bedroeg over de verslagperiode 223 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 181 miljoen euro.

Outlook

Het bedrijf signaleerde in juli tot nog toe een voortzetting van de trend, zoals deze zich in het tweede kwartaal aftekende. De brutomarge komt in het derde kwartaal licht onder druk te staan onder invloed van seizoensinvloeden. De operationele kosten blijven in het derde kwartaal in de verwachting van Randstad in grote lijnen stabiel.

Het aandeel Randstad sloot maandag op een rood Damrak 1,3 procent hoger op 51,00 euro.

Geef een reactie