fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 24 juli 2018 20:52

Olieprijs hoger gesloten

 De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag hoger gesloten, vanwege de escalerende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran, waardoor de aanvoer van olie uit Iran verder verstoord zou kunnen worden.

De olieprijs slingerde zowel maandag als dinsdag tussen winsten en verliezen, na wederzijdse bedreigingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Iraanse evenknie Hassan Rouhani, terwijl de oliemarkt probeerde in te schatten wat de impact zou kunnen zijn op de export van Iraanse olie.

Trump stapte in mei uit het internationale nucleaire akkoord met Iran, waarmee hij de weg vrijmaakte voor de herintroductie van Amerikaanse economische sancties tegen het land, die tevens de Iraanse olie-industrie zullen hinderen. Analisten schatten dat circa 1 miljoen vaten per dag, van in totaal ruim 2,5 miljoen vaten per dag, door mogelijke sancties aan de markt onttrokken worden. Trump dreigde de strengst mogelijke sancties op te gaan leggen.

"De markt wil duidelijkheid over de daadwerkelijke productie in Iran, die zal worden beïnvloed door de hernieuwde sancties", zei analist Ole Hansen van Saxo Bank, eraan toevoegend dat de markt tot dusver vrij ingetogen reageert, aangezien zorgen over het risico omtrent het aanbod uit Iran de olieprijs sterker deden stijgen.

"Blijkbaar is de markt van mening dat de kans klein is dat de Iran-crisis escaleert", redeneerden analisten van Commerzbank.

De olieprijs is de afgelopen maanden gedaald, na het besluit van de OPEC en andere grote producenten, waaronder Rusland, om de productie na meer dan een jaar van inperkingen op te voeren.

De september-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag 0,9 procent hoger, ofwel 0,63 dollar, op 68,52 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange.

De Aandeelhouder TV

januari 29, 2020

Apple overtreft alles, Corbion met update | 29 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 28, 2020

AEX 28 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 28, 2020

Philips gaat terug naar de roots | 27 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 27, 2020

AEX 27 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
28 jan 14:31 Redactie

LOEF Technische Surveillance Week 5/20

27 jan 16:44 Superperformance SAS

Short NETFLIX

27 jan 09:50 Jim Tehupuring

Cash is trash