--- ---

Beursblik: ING zet Wessanen op verkooplijst

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 23 juli 2018

Koersdoel naar 9,90 euro.

 ING heeft maandag het advies voor Wessanen verlaagd van Houden naar Verkopen en stelde eveneens het koersdoel neerwaarts bij van 14,60 naar 9,90 euro.

Analist Reginald Watson van ING stelde dat voor het tweede kwartaal op rij de autonome groei van de eigen merken van Wessanen "significant" achterbleef op de verwachting. In het tweede kwartaal was zelfs sprake van een autonome krimp van 0,3 procent bij eigen merken.

Als gevolg verlaagde de producent van biologische en natuurlijke voeding de verwachtingen voor de omzet en marges voor heel 2018.

Dit bleek voor ING reden om Wessanen op de verkooplijst te zetten en het koersdoel neerwaarts bij te stellen.

ING zag al dat Wessanen in de afgelopen kwartalen minder investeerde in marketinguitingen, wat zou resulteren in een gematigdere autonome groei. Dit effect werd volgens ING verergerd door nieuwe spelers binnen het segment van biologische en natuurlijke voeding. "We zien dit als een structurele verandering in het competitieve speelveld", aldus Watson.

Wessanen is nu van plan om de investeringen in marketing te verhogen. De marktvorser van ING verwacht dat deze hogere kosten blijven zijn, nu er meer concurrenten strijden om marktaandeel. ING paste de ramingen voor Wessanen aan op deze verwachting.

Het aandeel Wessanen sloot maandag 9,2 procent lager op 11,62 euro. Op vrijdag verloor het aandeel ook al 26,61 procent.

Eén reactie op “Beursblik: ING zet Wessanen op verkooplijst”

  1. Michael schreef:

    Watson was bij IBM ook geen overweldigend succes.

Geef een reactie