Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 19 juli 2018

Comcast ziet af van Fox, focust op Sky

Comcast laat zijn bod op een groot deel van de activiteiten van 21st Century Fox vallen, waardoor de biedingsoorlog met Disney ten einde is.

Comcast blijft wel azen op de Europese betaaltelevisiereus Sky, waarin Fox een minderheidsbelang van 39 procent heeft en dat Fox en Disney er graag helemaal wil hebben.

Disney verhoogde in juni zijn bod op het grootste deel van Fox tot meer dan 71,3 miljard dollar in contanten en aandelen. Een ongevraagd bod van Comcast werd daarmee afgetroefd.

De machtige Amerikaanse mediabedrijven proberen de neergang van betaaltelevisie op te vangen met overnames van bedrijven die kunnen concurreren met nieuwe rivalen zoals Netflix.

In het overnameplan koopt Disney de begeerde media-onderdelen van Rupert Murdoch's Fox, waaronder de film- en televisiestudio Twentieth Century Fox, de Amerikaanse kabeltelevisiestations en regionale sportzenders. Ook het eenderde belang van Fox in de streamingdienst Hulu is deel van de deal.

Sky werd door Disney-topman Robert Iger "een kroonjuweel" genoemd bij de geplande overname van Fox, maar zal hier nu mogelijk toch van afzien, ook omdat sommige analisten op Wall Street denken dat Europese betaaltelevisie geen kernactiviteit voor Disney is.

Comcast verhoogde zijn bod op Sky vorige week tot 14,75 pond per aandeel, of 34 miljard dollar. Dat is 5 procent meer dan Fox eerder bood op Sky en 18 procent meer dan het eerste bod van Comcast. Het nieuwe bod zou de steun hebben van de Sky-directie.

Het aandeel Comcast steeg donderdag 3 procent en Disney won 2 procent. Fox daalde 1,5 procent op Wall Street en Sky verloor 2 procent in Londen.

De Aandeelhouder TV

augustus 22, 2019

Effecten lagere rentestanden

augustus 22, 2019

Private video

augustus 22, 2019

Fraaie cijfers Adyen | 22 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 21, 2019

AEX 21 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
21 aug 16:56 Marco Knulst

HSBC Hongkong and Shanghai Banking Corp gevestigd in het VK

20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink

20 aug 13:50 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: The hard road ahead for oil