fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 19 juli 2018

Comcast ziet af van Fox, focust op Sky

Comcast laat zijn bod op een groot deel van de activiteiten van 21st Century Fox vallen, waardoor de biedingsoorlog met Disney ten einde is.

Comcast blijft wel azen op de Europese betaaltelevisiereus Sky, waarin Fox een minderheidsbelang van 39 procent heeft en dat Fox en Disney er graag helemaal wil hebben.

Disney verhoogde in juni zijn bod op het grootste deel van Fox tot meer dan 71,3 miljard dollar in contanten en aandelen. Een ongevraagd bod van Comcast werd daarmee afgetroefd.

De machtige Amerikaanse mediabedrijven proberen de neergang van betaaltelevisie op te vangen met overnames van bedrijven die kunnen concurreren met nieuwe rivalen zoals Netflix.

In het overnameplan koopt Disney de begeerde media-onderdelen van Rupert Murdoch's Fox, waaronder de film- en televisiestudio Twentieth Century Fox, de Amerikaanse kabeltelevisiestations en regionale sportzenders. Ook het eenderde belang van Fox in de streamingdienst Hulu is deel van de deal.

Sky werd door Disney-topman Robert Iger "een kroonjuweel" genoemd bij de geplande overname van Fox, maar zal hier nu mogelijk toch van afzien, ook omdat sommige analisten op Wall Street denken dat Europese betaaltelevisie geen kernactiviteit voor Disney is.

Comcast verhoogde zijn bod op Sky vorige week tot 14,75 pond per aandeel, of 34 miljard dollar. Dat is 5 procent meer dan Fox eerder bood op Sky en 18 procent meer dan het eerste bod van Comcast. Het nieuwe bod zou de steun hebben van de Sky-directie.

Het aandeel Comcast steeg donderdag 3 procent en Disney won 2 procent. Fox daalde 1,5 procent op Wall Street en Sky verloor 2 procent in Londen.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak