--- ---

Fors meer winst voor Goldman Sachs

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 17 juli 2018

Bank profiteert niet van turbulentie markten.

 Goldman Sachs heeft in het tweede kwartaal van 2018 fors meer winst geboekt, maar wist bij de aandelenhandel de verwachtingen van analisten niet te overtreffen. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse zakenbank.

De bank kondigde aan dat David Solomon de opvolger wordt van topman Lloyd Blankfein, die eind september met pensioen gaat.

De zakenbank boekte een nettowinst van van 2,35 miljard of 5,98 dollar per aandeel, tegen 1,63 miljard of 3,95 dollar per aandeel, een jaar eerder. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op een winst van 4,65 dollar per aandeel, volgens gegevens van FactSet.

De omzet steeg met 19 procent tot 9,4 miljard dollar, van 7,9 miljard in het tweede kwartaal van 2017. De consensus hier was 8,7 miljard dollar.

De bank profiteerde het afgelopen halfjaar niet van de heftige bewegingen op de aandelenmarkten. De omzet uit de aandelenhandel was onveranderd op 1,89 miljard dollar. Analisten hadden hier op 1,91 miljard dollar gerekend.

Het aandeel Goldman Sachs handelde voorbeurs 0,7 procent lager. Eerder stond het nog op winst.

Geef een reactie