--- ---

Naast ASML, TomTom en Unilever ook aandacht voor China macro.

Beleggers kunnen zich deze week eindelijk opmaken voor de start van het cijferseizoen op het Damrak.

"De cijfers zullen goed zijn, het afgelopen halfjaar is voor veel bedrijven zeker positief geweest maar alle bedrijven zullen toch komen met verwachtingen dat ze zich zorgen maken over politiek situatie zoals enerzijds de handelsoorlog en aan de andere kant het beleid van de centrale banken", stelde vermogensbeheerder Andre van Eerden van Aberfeld Vermogensbeheer in aanloop naar de cijfers.

Dinsdag opent TomTom de boeken en woensdag is het de beurt aan AkzoNobel en ASML. Donderdag volgen Sligro Food Group, Unilever, Acomo en NSI en vrijdag sluiten Accell en Wessanen de week af. Ook qua buitenlandse fondsen is het druk, met onder andere Bank of America, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Netflix, Johnson & Johnson, IBM en General Electric die resultaten vrijgeven.

De week start met een serie Chinese macro-economische cijfers. Maandagochtend vroeg krijgen beleggers inzicht in de industriële productie en detailhandelsverkopen in China. Ook zijn er groeicijfers over het tweede kwartaal. Verder is er op maandag aandacht voor de handelsbalans van de eurozone en de Amerikaanse detailhandelsverkopen. Tot slot ontmoet de Amerikaanse president Donald Trump in Finland zijn Russische evenknie Vladimir Poetin.

Afgelopen vrijdag zei Trump in een persmoment met de Britse premier Theresa May al dat hij zonder al te hoge verwachtingen afreist richting Finland. Gespreksonderwerpen zullen in ieder geval Oekraïne en Syrië zijn. Daarbij zei Trump ook dat Duitsland een verschrikkelijke fout maakt met de Nord Stream gaspijplijn uit Rusland.

Naast de cijfers van TomTom kan de markt zich dinsdag nog richten op de Amerikaanse industriële productie. Een dag later zijn er inflatiecijfers uit het Verenigd Koninkrijk en de eurozone. 's Avonds is er Beige Book van de Federal Reserve.

Donderdag staan de Britse detailhandelsverkopen op de rol en op vrijdag de Duitse producentenprijzen.

Buiten al deze geagendeerde punten zal er verder weer oog zijn voor het mondiale handelsconflict. "Mocht je het gemist hebben, we zitten in een handelsoorlog", zeiden analisten van ING. "Metalen werden hard geraakt, de favoriete 'safe haven' munt van de wereld, de yen, is op weg naar de laagste niveaus van het jaar en China overweegt 'kwalitatieve' vergeldingen als de handelsoorlog escaleert", aldus ING.

Geef een reactie