--- ---

Rio Tinto verkoopt belang in Indonesische Grasbergmijn

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 12 juli 2018

Verkoop levert 3,5 miljard dollar op.

 Mijnbouwbedrijf Rio Tinto heeft, samen met zijn Amerikaanse partner FCX, een voorlopig akkoord bereikt over de verkoop van het belang in de Grasbergmijn aan het Indonesische staatsmijnbedrijf Inalum. Dit maakte Rio Tinto donderdagmiddag bekend.

De verkoop levert Rio Tinto, een Brits-Australische mijnbouwgroep, 3,5 miljard dollar op.

Grasberg, gelegen in de Indonesische provincie Papoea, is één van 's werelds grootste koper- en goudmijnen. FCX bezit bijna 91 procent van de Grasbergmijn. De resterende 9 procent is in handen van de Indonesische overheid.

Door een joint venture met FCX heeft Rio Tinto recht op een deel van de productie van de Grasbergmijn, boven bepaalde afgesproken niveaus. Rio Tinto had al eerder aangegeven dit belang van de hand te willen doen.

Geef een reactie