--- ---

Meer omzet Delta Air Lines maar minder winst

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 12 juli 2018

Hogere brandstofkosten drukken resultaten Delta.

(ABM FN) Delta Air Lines boekta afgelopen kwartaal een recordomzet en wist de hogere oliekosten zo grotendeels te compenseren. Dit meldde de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij donderdag voorbeurs.

De omzet kwam uit op een record van 11,8 miljard dollar. De winst voor belastingen bedroeg 1,4 miljard volgens de GAAP-normen en aangepast kwam deze uit op 1,6 miljard dollar. Dit is lager dan een jaar eerder, vooral als gevolg van hogere brandstofkosten. Netto verdiende Delta Airlines een miljard dollar.

De raad van bestuur bevestigde het kwartaaldividend van 0,35 dollar per aandeel hetgeen een verhoging van 15,0 procent inhoudt.

Outlook

De brandstofkosten komen dit jaar naar verwachting 2,0 miljard dollar hoger uit. Daardoor zou de winst tussen 5,35 tot 5,70 dollar per aandeel liggen, waaraan het derde kwartaal 1,65 tot 1,85 dollar zal bijdragen. In het afgelopen kwartaal wist Delta Airlines, zo benadrukte topman Ed Bastian, tweederde van de hogere brandstofkosten op te vangen.

Tevens rekent Delta op een omzetgroei per eenheid van 3,5 tot 5,5 procent im het derde kwartaal en denkt de luchtvaartmaatschappij tegen het jaareinde dankzij onder meer ook genomen kostenmaatregelen weer een hogere marge te kunnen realiseren.

Het aandeel van Delta Air Lines sloot donderdag 1,5 procent lager op 49,84 dollar. Voorbeurs ging het aandeel alvast 0,7 procent hoger.

Geef een reactie