--- ---

Flinke omzetstijging supermarktketen Coop

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 12 juli 2018

Stevige impuls door ombouw Emté-filialen.

 De omzet van supermarktbedrijf Coop is in de eerste helft van 2018 met 5,2 procent gestegen. Dit maakte Coop donderdagmiddag bekend.

Volgens het bedrijf is de eerste helft van dit jaar daarmee "uitstekend" verlopen. De groei is hoger dan de branche in zijn geheel, die met 2,6 procent groeide. Het bedrijf bracht geen winstcijfers naar buiten.

Coop stelt dat autonome groei de belangrijkste reden is voor de "goede resultaten". De supermarktketen opende in de eerste zes maanden van het jaar zes nieuwe winkels, waaronder drie stadssupermarkten in Groningen, Sittard en Zwolle. Daarnaast investeerde Coop in relocatie, uitbreiding of verbetering in twintig van haar bestaande supermarkten.

In de tweede helft van 2018 voegt Coop nog eens zes compleet nieuwe winkels aan de organisatie toe.

Ook online groeit de organisatie flink, Coop kent inmiddels een landelijke dekking voor online bezorgen. Het bedrijf lanceerde in april een bestelapp.

Eind dit kwartaal start de ombouw van de Emté-supermarkten naar Coop, waardoor volgens Coop de omzetgroei dit jaar een stevige impuls krijgt. Coop verwacht in 2018 al zeker 20 Emté-winkels toe te voegen aan haar formule.

In maart bereikten Coop en Jumbo overeenstemming over de verdeling van 130 overgenomen Emté-filialen. 51 kwamen in bezit van Coop. Emté werd verkocht door het beursgenoteerde Sligro Food Group.

Geef een reactie