--- ---

Britse toezichthouder akkoord met overname Sky door Fox

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 12 juli 2018

Bod Comcast echter hoger dan Fox.

 21st Century Fox heeft goedkeuring gekregen van de Britse autoriteiten voor de overname van Sky. Dit maakte Fox donderdagmiddag bekend, nadat het Amerikaanse mediaconcern woensdag zijn bod op de Britse nieuwsorganisatie verhoogde.

Fox is bereid om 24,5 miljard Britse pond neer te tellen voor de 61 procent van de aandelen Sky die het nog niet in handen heeft. Met het bod van 14,00  pond per aandeel overtrof de onderneming van News Corp het eerdere bod van Comcast van 12,50 pond. 

Comcast besloot woensdagavond echter ook om het bod te verhogen, naar 14,75 Britse pond per aandeel. Daarmee waardeert Comcast Sky op 26 miljard pond.

Geef een reactie