--- ---

Beursblik: inflatie geeft Fed ruimte voor renteverhogingen

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 12 juli 2018

ING rekent op nog twee verhogingen.

 De inflatie in de Verenigde Staten noteert tegen de 3 procent en met een krappe banenmarkt en een sterke economische groei zal de Federal Reserve de rente blijven verhogen, ondanks de zorgen over een handelsoorlog. Dit zei econoom James Knightly van ING donderdag in reactie op de Amerikaanse data.

Dit suggereert volgens Knightly dat, "zelfs met de onzekerheid door het handelsprotectionisme", de Fed het monetair beleid "geleidelijk" moet blijven aanscherpen. "Dit is zeker de richting die we in het halfjaarlijkse monetaire beleidsverslag van de Federal Reserve, die vrijdag verschijnt, verwachten." 

ING verwacht dat de Fed de rente dit jaar nog twee keer zal verhogen: één keer in het derde kwartaal en één keer in het vierde kwartaal.

Uit de cijfers van het Amerikaans ministerie van arbeid bleek donderdag dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in juni van dit jaar op maand- en jaarbasis zijn gestegen met respectievelijk 0,1 procent en 2,9 procent.

Geef een reactie