--- ---

Beursblik: Bank of Canada zet weer rentestap

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 12 juli 2018

Afhankelijk van Nafta volgt er later dit jaar nog een.

 De Bank of Canada is met de renteverhoging van woensdag naar 1,5 procent naar alle waarschijnlijkheid nog niet klaar met zijn opwaartse aanpassingen van de rente, maar laat dit vermoedelijk afhangen van de onderhandelingen over de handelsbetrekkingen met de VS. Dit bleek donderdag uit een analyse van ING.

Analisten van de bank verwijzen met die gesprekken naar de Nafta-onderhandelingen, die Canada momenteel voert met onder meer de Verenigde Staten. Afhankelijk van het verloop daarvan in de komende maanden, sluit ING een volgende renteverhoging voor het einde van het jaar niet uit.

Het land heeft een kern-inflatie die rond de 2 procent schommelt en profiteert volgens ING van de "uiterst" sterke economie van de Verenigde Staten.

De Nafta-onderhandelingen zijn nog wel even bezig, met een huidige pauze en de verkiezingen voor het Amerikaanse Congres op 6 november van dit jaar.

ING schat in dat die gesprekken over de handelsverhoudingen daar overheen worden getild. Een dissonant daarin kan het perspectief voor een renteverhoging in het vierde kwartaal reduceren, aldus ING.

Geef een reactie