--- ---

Britse beleggers ontevreden over verhuizing hoofdkantoor Unilever naar Rotterdam volgens de Financial Times. Zeggen verplicht aandelen Unilever te moeten verkopen.

Eén van de grootste aandeelhouders van Unilever heeft gewaarschuwd voor een gedwongen verkoop van zijn aandelen als gevolg van de aanstaande verhuizing van het hoofdkantoor van Londen naar Rotterdam. Dit schreef de Financial Times donderdag na een gesprek met Nick Train, mede-oprichter van Lindsell Train, een vermogensbeheerder dat een belang houdt van 2,5 procent in het Brits-Nederlandse concern.

De gedwongen verkoop houdt verband met het gegeven dat Unilever waarschijnlijk zijn notering in de Britse hoofdgraadmeter FTSE 100 index kwijtraakt bij een verhuizing naar Nederland. Unilever behoort tot de vijf grootste ondernemingen in de veel gevolgde index.

De vermogensbeheerder, een langetermijninvesteerder, waarschuwde voor mogelijke "ongemakken en verhoogde risico's voor onze klanten" in verband met de verhuizing, met inbegrip van de "waarschijnlijkheid dat wij gedwongen verkopers van de aandelen voor sommige van onze cliënten zullen zijn".

De opmerkingen van Train benadrukken volgens de Financial Times de moeizame strijd die Unilever momenteel voert om de steun van de vereiste 75 procent van de Britse aandeelhouders te krijgen om voor de verhuizing te stemmen, samen met 50 procent van de Nederlandse aandeelhouders.

Unilever sloot woensdag op een rood Damrak 0,7 procent lager op 47,54 euro.

Geef een reactie