--- ---

Broadcom dichtbij aankoop CA Technologies

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 11 juli 2018

Chipfabrikant legt 18 miljard dollar op tafel.

 Broadcom is dichtbij een overname van het softwarebedrijf CA Technologies voor 18 miljard dollar. Dat meldde The Wall Street Journal woensdag.

Broadcom zou 44,50 dollar per aandeel willen betalen voor CA, dat eerder bekend was als Computer Associates, zeiden anonieme bronnen tegen de Amerikaanse zakenkrant. Als de deal niet op het laatste moment afketst, zou ze woensdag nog kunnen worden aangekondigd.

De overname zou een strategische koerswijziging zijn voor Broadcom, slechts enkele maanden nadat een vijandige bod van het bedrijf van meer dan 100 miljard dollar op Qualcomm werd geblokkeerd door de Amerikaanse president Donald Trump. De aankoop zou een diversificatie betekenen voor de chipfabrikant, die onlangs zijn hoofdkantoor verhuisde naar Singapore.

Het aandeel CA Technologies steeg woensdag in de handel nabeurs met 15 procent op het nieuws.

Geef een reactie