--- ---

Beursblik: nieuwe CEO Sif geen droomkandidaat

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 11 juli 2018

NIBC mist ervaring met ontsluiten nieuwe markten.

 Sif heeft met de voorgenomen benoeming van Fred van Beers als nieuwe CEO niet de "droomkandidaat" binnengehaald waarop beleggers hoopten. Dit zei analist Martijn den Drijver van NIBC woensdag.

Hoewel Van Beers volgens Den Drijver een ervaren bestuurder is en zijn ervaring op een scheepswerf zeker nuttig is, lijkt de nieuwe CEO weinig kennis te hebben van het ontwikkelen van nieuwe markten, wat bij Sif juist de uitdaging is. Wel heeft Van Beers volgens de analist uitgebreide ervaring met de offshore markt, door zijn verleden onder meer bij Wartsilla.

Toch vindt Den Drijver het positief dat Sif een nieuwe en ervaren CEO heeft gevonden die vlot kan starten, mits aandeelhouders hiermee akkoord gaan. Zo kan Sif volgens de analist voort en profiteren van de snel groeiende mondiale markt voor offshore windenergie.

NIBC heeft een koopadvies op Sif met een koersdoel van 22,00 euro. Het aandeel won woensdag 3,4 procent op 17,64 euro.

Geef een reactie