--- ---

De handelsoorlog tussen Amerika en China krijgt een nieuwe episode. Nogmaals 10 procent extra heffing van de Amerikanen op nog eens 200 miljard dollar aan Chinese goederen.

Amerika heeft China gedreigd met nieuwe importheffingen. Dit bleek dinsdagavond laat uit een verklaring van het Office of the United States Trade Representative.

Het gaat om een heffing van 10 procent op nog eens 200 miljard dollar aan Chinese goederen.

Handelsgezant Robert Lighthizer maakte in de verklaring duidelijk dat de nieuwe heffingen een reactie zijn op het handelen van China, dat afgelopen vrijdag importheffingen van 25 procent zette op Amerikaanse goederen, nadat de VS hetzelfde had gedaan op Chinese waar.

"China heeft sindsdien wraak genomen tegen de VS door tarieven te zetten op 34 miljard dollar aan Amerikaanse export naar China, en dreigingen op nog eens 16 miljard dollar. Het deed dit zonder enige internationale juridische basis of rechtvaardiging", aldus Lighthizer.

President Donald Trump heeft de USTR inmiddels opdracht gegeven een lijst samen te stellen van Chinese goederen met een totale waarde van 200 miljard dollar. "Een gepaste reactie", meent de handelsgezant, die verwacht de lijst in de komende dagen te kunnen vrijgeven.

"Meer dan een jaar heeft de regering Trump China geduldig aangespoord om zijn oneerlijke praktijken te stoppen, zijn markt te openen en echte marktconcurrentie aan te gaan. We zijn heel duidelijk en gedetailleerd geweest met betrekking tot de specifieke veranderingen die China moet doorvoeren. Helaas heeft China zijn gedrag niet veranderd, gedrag dat de toekomst van de Amerikaanse economie in gevaar brengt", stelde Lighthizer.

Geef een reactie