--- ---

Aantal faillissementen daalt verder

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 11 juli 2018

Bouwnijverheid relatief meeste faillisementen.

 Het aantal faillissementen is in juni opnieuw gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In juni werden er 11 bedrijven minder failliet verklaard. In totaal ging het om 248 bedrijven.

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er sprake van een dalende trend. In augustus 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau sinds 2001. De trend is daarna nagenoeg vlak. 

In de handel werden de meeste faillissementen uitgesproken. De handel behoort echter tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in juni de meeste faillissementen uitgesproken in de bouwnijverheid.

Geef een reactie