--- ---

Evonik lanceert veiling voor verkoop acrylglas divisie – media

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 10 juli 2018

Sectorgenoot Akzo Nobel hoopt 2,5 miljard tot 3 miljard euro te krijgen.

 Evonik Industries heeft een veiling gelanceerd voor de divisie die acrylglas maakt. Dit meldde persbureau Reuters dinsdagmiddag op basis van bronnen

De sectorgenoot van Akzo Nobel, die in het verleden zelfs interesse leek te tonen voor de Special Chemicals unit van het Nederlandse verf- en chemieconcern, verklaarde eerder dit jaar al dat het de activiteiten af wilde stoten. Evonik wil zich richten op sneller groeiende sectoren als die voor toevoegingsmiddelen en rubber silica voor autobanden.

Evonik en adviseur Barclays zouden inmiddels een prospectus hebben gestuurd aan een eerste groep potentiële kopers. De tak voor methylmethacrylaat en kunststof zou tussen de 2,5 miljard en 3 miljard euro waard zijn, volgens de bronnen.

Potentiële bieders zouden na de zomer meer gedetailleerde informatie ontvangen van het bedrijf uit Essen en de eerste biedingen zouden in de weken daarna moeten worden ingediend, aldus Reuters.

Geef een reactie