--- ---

CalissonRTLK blijft onderdeel van Arcadis. Gewenst of niet? Is het een Motje? Adviesbureau rondt strategische review af.

Architectenonderdeel CallisonRTKL zal als een aparte divisie binnen Arcadis blijven opereren. Dit meldde het ingenieurs- en adviesbureau dinsdag voorbeurs na afronding van een strategische review van het onderdeel.

Begin september 2017 kondigde Arcadis aan de strategische opties voor CallissonRTKL te onderzoeken, waarbij de verkoop van het in 2014 overgenomen architectenbureau niet werd uitgesloten.

Het besluit dat het architectenonderdeel zal blijven opereren als een aparte divisie binnen Arcadis biedt volgens het ingenieurs- en adviesbureau de beste vooruitzichten voor alle belanghebbenden en aandeelhouders. Arcadis meldde dat de strategische beoordeling heeft geresulteerd in een een duidelijk bedrijfsplan voor het onderdeel en een specifieke beoordeling van kansen en risico's.

"Het marktconsultatieproces heeft niet geleid tot een bevredigende alternatieve waardepropositie ten opzichte van het bedrijfsplan van CallisonRTKL, met inbegrip van de huidige inkomsten en kasstroombijdrage aan Arcadis en de vooruitzichten voor CallisonRTKL", aldus Arcadis. "Deze conclusie van de beoordeling biedt nu een duidelijk pad voorwaarts voor CallisonRTKL binnen Arcadis", voegde het adviesbureau toe.

De conclusie van de beoordeling heeft volgens Arcadis geen impact op de door het bedrijf afgegeven verwachtingen voor de periode 2018 tot en met 2020.

Het aandeel Arcadis sloot maandag op een groen Damrak 0,4 procent hoger op 15,11 euro.

Geef een reactie