--- ---

Veon desinvesteert en brengt bod uit

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 03 juli 2018

Verkoop levert bijna 2,5 miljard euro op.

 Veon heeft besloten tot zowel een desinvestering als een acquisitie. Dit maakte het internet- en telecomconcern met een notering op het Damrak dinsdag voorbeurs bekend.

Enerzijds verkoopt Veon een belang van 50 procent in Wind Tre aan CK Hutchison en anderzijds heeft het een bod uitgebracht op de bezittingen van Global Telecom Holding in Pakistan en Bangladesh.

De desinvestering levert Veon 2,45 miljard euro op met een boekwinst van ongeveer 1,1 miljard dollar. Een deel hiervan, ongeveer 400 miljoen dollar, zal Veon vervolgens weer gebruiken voor de overname van de onderdelen van Global Telecom Holding voor 2,55 miljard dollar. Het resterende bedrag zal Veon gebruiken voor het terugbrengen van de schulden. De schuldratio zal na afronding van de twee deal dalen tot 1,8, ruim onder de doelstelling van 2,0.

Veon gaf verder aan een strategische update te geven in de komende weken.

Goedkeuring van de verkooptransacties moet nog worden verkregen van de toezichthouders, in het bijzonder van de Italiaanse autoriteiten. Veon denkt de transactie in het derde kwartaal of anders vroeg in het vierde kwartaal te kunnen afronden.

Voor de overname van de onderdelen moeten de aandeelhouders van Global Telecom Holding nog toestemming verlenen. Ook moeten sommige autoriteiten zich nog over de deal buigen. In de laatste drie maanden van 2018 denkt Veon deze transactie te kunnen afronden.

Geef een reactie