Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 3 juli 2018

BAM en VolkerWessels voorzien extra kosten voor Zeesluis IJmuiden

BAM Groep en VolkerWessels voorzien een extra kostenoverschrijding van tientallen miljoenen euro's voor het project Zeesluis IJmuiden voornamelijk gebaseerd op een aangepaste planning. Dit maakten de twee bouwers dinsdagavond bekend.

BAM zegt te mikken op ongeveer 30 miljoen euro en VolkerWessels sprak van 31,5 miljoen euro. Beide bouwers zitten voor 50 procent in het project Zeesluis IJmuiden. Zij namen eerder elk ook al een voorziening op dit project van bijna 70 miljoen euro.

"De bouw van de twee deurkassen vordert gestaag, waarbij de eerste naar verwachting in het najaar van 2018 wordt geplaatst", liet BAM dinsdag in een toelichting weten.

BAM verwerkt de additionele kosten in de halfjaarcijfers die op 23 augustus bekend worden gemaakt. Ondanks deze nieuwe tegenvaller denkt BAM dat de eerder afgegeven winstverwachting voor 2018 nog altijd haalbaar is. Dat wil zeggen een gecorrigeerd resultaat vóór belastingen van rond 2 procent.

VolkerWessels voorziet dat de EBITDA dit jaar gelijk of iets hoger zal uitvallen dan de 265 miljoen euro in 2017. Daarbij bevestigde de bouwer dat het op schema ligt om de middellange termijn doelen te halen. De EBITDA zal in de eerste jaarhelft, exclusief de provisie voor de Zeesluis IJmuiden, tussen de 85 miljoen en 91 miljoen euro bedragen, "in lijn met de eerste helft van 2017".

De nieuwe afschrijving komt overigens niet als een totale verrassing. Begin juni zei CEO Jan de Ruiter op een bijeenkomst van Deaandeelhouder.nl al dat het bij het project "het best nog eerst slechter kan worden".

De CEO voegde echter toe geen twijfel te hebben dat VolkerWessels dit lastige project in IJmuiden zal afronden en dat er zeker kans is dat een deel van de verliezen nog kunnen worden teruggehaald.

De Aandeelhouder TV

augustus 23, 2019

Leiden de Amazonebranden tot een nieuwe handelsoorlog? – RTL Z NIEUWS

augustus 23, 2019

Gevolgen machtsstrijd Trump en Federal Reserve

augustus 23, 2019

AEX week 34 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 23, 2019

ASR toont cijfers, Aegon ex dividend | 23 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
23 aug 12:16 Nico Bakker

ING herstelpoging

23 aug 08:36 Bas Heijink

AEX Waar komt de lagere top te liggen?

22 aug 16:48 Matthijs Kok

Kraft Heinz: Rood als Ketchup