--- ---

Gaat de zeesluis in IJmuiden verdere vertraging oplopen en meer kosten? Duidelijkheid over kosten BAM en VolkerWessels deze week verwacht.

Beleggers in BAM en VolkerWessels krijgen mogelijk maandag al te horen hoeveel vertraging de bouw van de nieuwe zeesluis bij IJmuiden oploopt en of de genomen voorziening voldoende is. Dat schreef Het Financieele Dagblad maandag.

Voordat het zomerreces vrijdag ingaat stuurt het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een brief naar de Tweede Kamer over de vertraging, stelde de krant.

De sluis zou oorspronkelijk in het najaar van 2019 worden opgeleverd. BAM en VolkerWessels namen eind vorig jaar voor bijna 140 miljoen euro aan voorzieningen op het project met een bouwsom van 500 miljoen euro, door een ontwerpfout waardoor het project veel duurder wordt dan was gepland.

Dit jaar waren er ook nog eens problemen bij een onderaannemer in Zuid-Korea.

Geef een reactie