--- ---

Beursblik: NIBC verhoogt koersdoel Batenburg

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 28 juni 2018

Koersdoel naar 43,00 euro.

 NIBC heeft het koersdoel voor Batenburg Techniek verhoogd van 35,00 nar 43,00 euro met handhaving van het advies op Accumuleren. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van NIBC.

De analisten van NIBC stellen dat Batenburg Techniek zich heeft getransformeerd in een doelgerichte onderneming in de segmenten industrie en infrastructuur. Daarmee is de omzet uit de industriële automatiseringsector verhoogd en is de operationele marge over 2017 inmiddels 7,4 procent tegen een gemiddelde van 5 procent over de afgelopen tien jaar.

Verder is de financiële positie van de technisch dienstverlener sterk met een solvabiliteit van 50 procent en de verwachting dat het bedrijf in 2018 weer een positieve nettokaspositie heeft. NIBC verwacht een vrije kasstroom van 9,5 miljoen euro in 2020. Dat was afgelopen jaar 4 miljoen euro.

Het nieuwe koersdoel is gebaseerd op de waarderingsgrondslagen uit het verleden, de toekomstige verwachting voor de kasstroom en de som der delen. Als alleen wordt uitgegaan van het laatste, dan komt NIBC uit op 43,00 euro per aandeel Batenburg Techniek.

Het aandeel Batenburg Techniek noteerde donderdag op een vrijwel onveranderd Damrak 0,5 procent hoger op 38,00 euro.

Geef een reactie