--- ---

Beursblik: Berenberg zet koopadvies op Adyen

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 27 juni 2018

Koersdoel van 590,00 euro.

 Berenberg is woensdag gestart met het volgen van beursnieuweling Adyen met een koopaanbeveling en een koersdoel van 590,00 euro.

Volgens de analisten van de zakenbank begrijpen beleggers de sterke oplossing die Adyen biedt in de vorm van één geïntegreerd platform, maar onderschatten zij nog een aantal andere aspecten van het betaalbedrijf.

Berenberg verwacht dat Adyen het groeimomentum zal weten vast te houden door nieuwe klanten te vinden en hen meer oplossingen te bieden gebruikmakend van zijn banklicentie.

De analisten geloven er niet in dat concurrenten de technologie van Adyen weten te evenaren of zelfs te verslaan. Banken hebben door allerlei fusies en overnames een wirwar aan systemen en kunnen daardoor nooit op tegen het platform van Adyen, menen zij.

Wirecard en SafeCharge hebben ook maar één platform, maar groeien door overnames, wat grote executierisico's met zich meebrengt. De analisten voorzien dat deze twee partijen uiteindelijk met meer dan één platform eindigen.

Ook startups kunnen volgens Berenberg een geïntegreerd systeem bouwen, maar het zal hen "tenminste tien jaar" kosten voordat zij op het niveau van Adyen komen.

Het aandeel Adyen sloot dinsdag op 479,65 euro.

Geef een reactie