--- ---

Trump stookt vuurtje op

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 26 juni 2018

Onderzoek naar Europese auto's bijna gereed.

 De Amerikaanse president Donald Trump blijft druk op de ketel houden.

Dinsdag meldde de president op Twitter dat het Amerikaanse onderzoek naar invoerheffingen op auto's uit de Europese Unie in de afrondende fase zit.

Volgens Trump hebben Europese autofabrikant lang geprofiteerd van de Verengde Staten, in de vorm van handelsbarrières en heffingen. Maar uiteindelijk zal dit worden rechtgetrokken, aldus de president, die beloofde dat dit niet lang zal duren.

"We krijgen andere landen zo ver dat ze hun heffingen en handelsbarrières terugbrengen en wegnemen". Dat is volgens Trump ook nodig omdat hierdoor Amerikaanse boeren, arbeiders en bedrijven jarenlang achtergesteld zijn.

"Ze moeten het eerlijk spelen of ze zullen heffingen betalen", dreigde de president.

Geef een reactie