--- ---

Sterkere omzetgroei Oracle

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 19 juni 2018

Softwarebedrijf zet 200 miljoen dollar meer om dan verwacht.

 Oracle heeft in het vierde kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet harder zien oplopen dan verwacht. Dit bleek dinsdagavond uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse softwarebedrijf.

In het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 mei, behaalde Oracle een omzet van 11,3 miljard dollar, tegenover 10,9 miljard dollar een jaar eerder in dezelfde periode. De omzet gerekend tegen constante wisselkoersen lag 200 miljoen dollar boven de verwachting van Oracle.

De opbrengsten uit clouddiensten stegen van 6,3 miljard naar 6,8 miljard dollar, terwijl de omzet uit softwarelicenties juist licht daalde van ruim 2,6 miljard naar krap 2,5 miljard dollar.

Hierdoor steeg de operationele winst van 4,1 miljard naar 4,4 miljard dollar.

Onder de streep werd in het vierde kwartaal een winst geboekt van 3,4 miljard dollar tegenover 3,2 miljard dollar een jaar eerder.

Voor het lopend boekjaar mikt CEO Safra Catz op een dubbelcijferige winstgroei per aandeel, gerekend exclusief bijzondere posten.

Aandeelhouders van Oracle kunnen net als in het derde kwartaal een dividend van 0,19 dollar per aandeel tegemoet zien over het afgelopen kwartaal.

Het aandeel Oracle daalde dinsdag in de reguliere handel 0,6 procent, maar in de elektronische handel nabeurs steeg het aandeel 0,8 procent.

Geef een reactie