--- ---

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Takeaway.com

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 19 juni 2018

Koersdoel naar 58,00 euro.

 UBS heeft het koersdoel op Takeaway.com verhoogd van 51,00 naar 58,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport van de Zwitserse bank.

De koopaanbeveling dankt Takeaway aan enerzijds de positie op de Nederlandse thuisbezorgmarkt en anderzijds het opwaartse potentieel op de Duitse markt.

UBS meent dat de thuisbezorgmarkt tot 2030 kan vertienvoudigen. Daar zal Takeaway volgens de analisten flink van kunnen profiteren. Beleggers zijn volgens UBS echter "te bezorgd" over de lange termijn marges, vooral in Duitsland. Analisten voorzien een EBITDA-marge van minder dan 15 procent, terwijl UBS uitgaat van 30 procent.

Naarmate de markt voor thuisbezorging volwassener wordt, voorziet UBS dat beleggers hun margeverwachtingen opwaarts zullen bijstellen. Daarbij geldt de Duitse markt voor de zakenbank als een potentiële meevaller, indien het tot een consolidatie komt.

UBS verhoogde in het rapport ook het koersdoel voor Delivery Hero van 45,00 naar 51,00 euro en voor Just Eat van 915 pence naar 1040 pence.

Het aandeel Takeaway daalde dinsdag op een rood Damrak met een procent naar 50,50 euro.

Geef een reactie