--- ---

Wall Street richting lagere opening

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 15 juni 2018

Importtarieven Amerika tegen China officieel.

 Wall Street is vrijdag op weg naar een lagere opening, nadat de regering Trump importtarieven aankondigde tegen China. Ruim een half uur opening daalde de future op de S&P 500 met 0,6 procent.

De aandacht op de financiële markten gaat vrijdag weer naar de dreiging van een grootschalige handelsoorlog. De Amerikaanse regering onder leiding van president Donald Trump heeft vanmiddag officieel importtarieven van 25 procent aangekondigd op 50 miljard dollar aan geïmporteerde goederen uit China.

Beijing heeft eerder al laten weten vlot met vergeldingsmaatregelen te komen indien de VS hun plannen doorzetten, maar Trump dreigde vrijdag met nieuwe importtarieven als China met tegenacties komt.

Uit de zogenoemde Empire State Index bleek dat de activiteit van industriële bedrijven in de Amerikaanse staat New York in juni sterk gestegen. De index steeg met vijf punten naar 25 punten, wat wijst op een snellere groei dan in mei.

Later vandaag volgen nog industriële productiecijfers en het consumentenvertrouwen gemeten door University of Michigan.

De euro/dollar noteerde op 1,1607. De euro daalde nadat de ECB donderdag zei het opkoopprogramma af te gaan bouwen en stop te zetten, maar de rente nog tot in ieder geval volgend jaar zomer op het huidige niveau te houden. Voor die bekendmaking noteerde de euro/dollar rond de 1,18.

Olieprijzen gingen omlaag.

Bedrijfsnieuws

Volgens de South China Morning Post hebben Chinese toezichthouders ingestemd met de overname van het van origine Nederlandse chipbedrijf NXP Semiconductors door het Amerikaanse Qualcomm. Persbureau Reuters schreef evenwel dat de kogel nog niet door de kerk is. In de handel voorbeurs steeg Qualcomm 0,4 procent en NXP 2,8 procent.

Softwarebedrijf Adobe rapporteerde donderdag nabeurs een recordomzet over het afgelopen jaar, waardoor de winst ook opliep. CFO John Murphy zei in een toelichting te verwachten dat het goede momentum ook in de tweede jaarhelft zal aanhouden. Adobe daalde in de voorbeurshandel toch met 3,3 procent.

De koers Canada Goose steeg met 29 procent. De fabrikant van vooral winterjassen rapporteerde resultaten over het afgelopen kwartaal die de verwachtingen overtroffen.

Slotstanden

Wall Street is donderdag overwegend hoger gesloten. De S&P 500 index steeg 0,3 procent naar 2.782,49 punten, terwijl de Dow Jones index 0,1 procent inleverde op 25.175,31 punten. Techbeurs Nasdaq presteerde het beste en sloot met een koerswinst van 0,9 procent op 7.761,04 punten.

Geef een reactie