--- ---

Geen financiële details bekendgemaakt over de deal.

Er gingen al langere tijd geruchten dat Justin Sun, de oprichter van cryptocurrency project TRON in onderhandeling was met BitTorrent. Inc. Het BitTorrent protocol dat gelanceerd werd in 2001 was destijds revolutionair en binnen korte tijd razend populair. Het protocol maakt het mogelijk om peer-to-peer online bestanden te delen. In 2004 werd geschat dat BitTorrent verantwoordelijk was voor 25-35% van al het internetverkeer. In 2012 rapporteerde het bedrijf ruim 150 miljoen gebruikers te hebben.

De aankoop lijkt een logische actie van Sun. Tron is een blockchain platform dat ernaar streeft eigenaarschap terug te geven aan de makers van content zoals bijvoorbeeld muziek, films, kunst en boeken. Met de aankoop van BitTorrent Inc. krijgt het toegang tot zowel de enorme klantenbasis als de kennis over file-sharing en peer-to-peer netwerken.

Geen van beide partijen heeft gereageerd op het nieuws, financiële details over de deal zijn niet bekend. De maker van het BitTorrent protocol, Bram Cohen, heeft het bedrijf verlaten voor een functie als CEO bij het in San Francisco gebaseerde Chia.

Op moment van schrijven noteert TRON (TRX) een koers van €0,036 met een marktwaarde van €2,6 miljard.

Geef een reactie