--- ---

Thyssenkrupp praat met Tata over voorwaarden fusiedeal – media

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 13 juni 2018

Duitsers willen betere deal.

 Thyssenkrupp heeft gehoor gegeven aan zijn activistische aandeelhouder Elliott Management om te praten met Tata Steel Europe over betere fusievoorwaarden. Dit schreef de Duitse zakenkrant Handelsblatt dinsdagavond.

Elliott bekritiseerde het bestuur van het Duitse staalbedrijf Thyssenkrupp. De Amerikaanse investeerder vindt het plan om de Europese staalactiviteiten samen te voegen met die van Tata een goed idee, maar stelt dat de Duitsers hiervoor betere voorwaarden moeten krijgen. Volgens Elliott zijn de omstandigheden veranderd sinds het plan om samen te gaan werd opgesteld. De staalactiviteiten van Thyssenkrupp zijn recent verbeterd, terwijl die van Tata zwak waren.

Nu zijn de Duitsers in gesprek met Tata Steel Europe over een betere deal. Wel zou het de bedoeling moeten blijven, zoals het oorspronkelijke plan, dat Thyssenkrupp en Tata Steel ieder de helft in bezit krijgen van de nieuwe onderneming.

Geef een reactie