--- ---

Amerikaanse gerechtshof keurt combinatie goed.

AT&T en Time Warner mogen hun fusie van het Amerikaanse gerechtshof doorzetten. Dit meldde AT&T.

Daarmee zijn diverse bezwaren van de zijde van het Amerikaanse ministerie van Justitie terzijde geschoven.

De autoriteiten vreesden dat de fusie zou leiden tot een te groot machtsblok in de snel veranderende mediawereld, wat nadelig zou kunnen uitpakken voor de Amerikaanse consument. Justitie waarschuwde voor bijvoorbeeld hogere televisierekeningen.

De combinatie tussen de twee bedrijven heeft een waarde van circa 85 miljard dollar en wordt naar verwachting uiterlijk op 20 juni van dit jaar een feit.

AT&T sloot dinsdag 0,5 procent hoger op 34,35 dollar, maar leverde in de handel nabeurs 2,8 procent in op 33,39 dollar. Het aandeel Time Warner sloot 0,1 procent hoger op 96,22 dollar, om in de handel nabeurs daar nog eens 4,5 procent aan toe te voegen op een prijs van 100,55 dollar.

Geef een reactie