--- ---

Futures wijzen op hogere opening

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 13 juni 2018

Markt in afwachting van Fed-rentebesluit.

 De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

De handelsdag staat volledig in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve, waarbij de markt in aanloop naar het besluit volgens marktanalist David Madden van CMC Markets voorzichtigheid zal betrachten. "Handelaren verwachten al met al een renteverhoging van 0,25 procent. De daaropvolgende persconferentie is volgens de analist het hoogtepunt van de avond. "Begin dit jaar was er nog de speculatie dat er in 2018 vier renteverhogingen zouden zijn en dat is nog steeds een mogelijkheid", aldus Madden. "De markt zal luisteren naar aanwijzingen over het toekomstige monetaire beleid van de centrale bank", voegde hij toe.

Naast het rentebesluit staan er woensdag in de Verenigde Staten een drietal macro-publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen en de Amerikaanse producentenprijzen van mei, gevolgd door het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 66,25 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1765. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1749 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1745 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat CEO Elon Musk plannen aankondigde om het werknemersbestand te reduceren met ongeveer 9 procent. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent lager.

H&R Block daalde voorbeurs 18,6 procent, hoewel het concern dat belastingaangiften voorbereid over het eerste kwartaal een beter dan verwachte winst rapporteerde en het dividend verhoogde.

AT&T verloor 2,0 procent, terwijl Time Warner 4,5 procent steeg, na de uitspraak dinsdag dat AT&T door kan gaan met de overname van Time Warner van bijna 85 miljard dollar.

21st Century Fox steeg 7,5 procent, omdat de uitsprak rond de overname van Time Warner mogelijk het startsein inluidt voor een goedkeuring voor de verkoop door 21st Century Fox van een deel van zijn tv- en film-activa, nadat het concern instemde met een all-stock deal van 52,4 miljard dollar met Walt Disney.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 2.786,85 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 25.320,73 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 7.703,79 punten.

Geef een reactie