--- ---

FNG wil 80 miljoen ophalen

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 13 juni 2018

Ook notering in Brussel is ambitie.

 FNG wil vers kapitaal ophalen en naast een notering in Amsterdam ook een plekje op de Brusselse beurs krijgen. Dit liet het moederbedrijf van onder meer Brantano en Miss Etam woensdag nabeurs weten.

FNG onderzoekt de mogelijkheid om in de loop van dit jaar 80 miljoen euro op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen en nog eens 15 miljoen euro door bestaande aandelen aan te bieden.

Met een dergelijke kapitaalinjectie wil FNG haar groeiambities financieren, waaronder overnames, en de liquiditeit van het aandeel verbeteren.

Daarbij sprak het modebedrijf de intentie uit om ook een notering aan Euronext Brussel te krijgen en haar referentiemarkt te veranderen van Amsterdam naar Brussel.

FNG heeft meer dan 3.000 werknemers en realiseerde in 217 een omzet van ongeveer 482 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van ongeveer 45 miljoen euro.

"De komende jaren zal FNG focussen op een omni-channel strategie met de uitrol van conceptstores, voornamelijk Brantano, in combinatie met een state-of-the-art online platform, beide met een lokale focus, in staat om te concurreren met internationale louter online spelers", zei CEO Dieter Penninckx in een toelichting.

Aandeelhouders hoeven in de nabije toekomst niet te rekenen op dividend.

Geef een reactie