--- ---

Directie Air France komt met maatregelen – media

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 13 juni 2018

Vakbonden dreigen met nieuwe stakingen bij Air France.

(ABM FN) De directie van Air France zal donderdag nieuwe maatregelen en concrete acties voorstellen om het salarisconflict op te lossen. Dit liet het management van het bedrijf vrijdag weten volgens persbureau AFP.

De vakbonden dreigden reeds met nieuwe stakingen eind juni. Afhankelijk van de de voorstellen van Air France kunnen deze intensiever of afgebouwd worden, stelde de overkoepelde vakbondsorganisatie. Zij eisen in eerste instantie een loonsverhoging van 6,0 procent en vervolgens nog eens 5,1 procent dit jaar, aldus AFP. "Deze nieuwe oproep tot staking is de enige legale manier voor de werknemers om van zich te laten horen," schreven de vakbonden aan topvrouw Anne-Marie Couderc.

Het aandeel van Air France-KLM noteerde woensdag 4,1 procent hoger op 7,10 euro.

Geef een reactie