--- ---

Comcast biedt meer op Fox dan Disney

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 13 juni 2018

Bod zou Fox-onderdelen 19 procent hoger waarderen.

 Comcast heeft een bod gedaan op onderdelen van met Amerikaanse mediabedrijf 21st Century Fox dat 19 procent hoger is dan het bod van rivaal Disney. Dat maakte het Amerikaanse concern woensdag bekend.

Comcast, dat eigenaar is van mediaconglomeraat NBC Universal, biedt 35 dollar per aandeel, waarmee Fox wordt gewaardeerd op een slordige 65 miljard dollar.

Het bod van het bedrijf komt overeen met dat van Disney en zal in dezelfde periode kunnen worden beoordeeld door toezichthouders, volgens Comcast. Het Amerikaanse concern bevestigde eerder al dat het werkte aan een concurrerend bod om Disney af te troeven.

Disney heeft reeds een bod uitgebracht van 52,4 miljard dollar op de begeerde onderdelen van Fox, waaronder de film- en televisiestudio's. Fox News valt buiten deze deal, net als Fox Business Network en Fox Broadcasting Company.

Geef een reactie