--- ---

Berenberg handhaaft koopadvies.

(ABM FN) Berenberg heeft het koopadvies op ING Groep gehandhaafd na een rondgang onder beleggers. Dit bleek woensdag uit een rapport van de zakenbank.

De meeste beleggers zijn volgens Berenberg terughoudend om in ING te stappen. Zij willen eerst meer duidelijkheid over de kosten bij de bank zien. Vooral de reorganisatie in de Benelux en te hoge investeringen in IT zijn zorgen onder beleggers volgens Berenberg.

"We denken dat de kostenreducties vlot zichtbaarder worden, en daarmee een kans bieden", aldus analist Andre Lowe, die een koersdoel hanteert van 16,50 euro.

Het aandeel ING deed het dit jaar 10 procent slechter dan de sector, benadrukte Berenberg. "Veel beleggers die het aandeel nog niet hebben onderzoeken of dit de kans biedt om een kwalitatief hoogwaardige bank te kopen tegen een aantrekkelijke waardering."

Het aandeel ING Groep sloot dinsdag op 12,92 euro.

Geef een reactie