--- ---

Geen financiële details gemeld.

IMCD is van plan om E.T. Horn, een Amerikaanse distributeur van onder meer speciaalchemie, over te nemen. Dit maakte de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten dinsdag voorbeurs bekend, zonder financiële details te noemen.

Horn werd in 1961 opgericht en richt zich als distributeur in speciaalchemie op onder meer coatings, persoonlijke verzorging, dierenvoeding en plastics. In 2017 genereerde het bedrijf nog een omzet van 276 miljoen dollar en een genormaliseerde EBITDA van 12 miljoen dollar. Horn heeft circa 200 werknemers in dienst.

De overname, die door IMCD wordt betaald met bestaande faciliteiten en beschikbaar kapitaal, moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

Het aandeel IMCD sloot maandag 1,5 procent hoger op 55,80 euro.

Geef een reactie